BURSA / YILDIRIM - Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu

Milli Eğitim Bakanlığı ve OPET iş birliğinde yürütülen

"Tertemiz yarınlar okullardan başlar" projesi kapsamında

Haftanın en temiz sınıfı beyaz bayrak ödülünü öğlenci gruptan 1/M sınıfı ve sabahçı gruptan 4/J sınıfı kazanmıştır.

Beyaz bayrağı 1/M sınıfı ve 4/J adına sınıf başkanları almıştır.

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılı 4. sınıflar arası Futbol turnuvasında 4 i  ile 4 D arasında yapılan final maçında 4i sınıfı 3-2 kazanarak şampiyon olmuştur. Final maçı tadında çok güzel bir maç oldu Öğrencileri tebrik ediyoruz

Şbt

Bugün okulumuzu ziyaret eden Bursa İtfaiyesi’nden Vahit MERT ve ekibi öncelikle öğretmenlerimize yangın söndürme süreci ile ilgili bilgi verdi. Sonrasında ekip, tüm okulun katıldığı yangın tahliye tatbikatını gerçekleştirdi ve ardından öğrencilere yangın anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdiler. Bursa İtfaiye Ekibi’ne emekleri için teşekkür ediyoruz.

Şbt

2023_2024 Eğitim öğretim yılı,ikinci dönem öğretmenler kurul toplantısı bugün yapıldı.

Ock

Birinci yarıyıl sonu faliyet haftası kapsamında okulumuzda birçok etkinlik düzenlendi. Cuma günü ise 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem karnelerini alan öğrencilerimiz büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadılar.

Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, eğlenceli ve dinlenecekleri bir sömestr tatili geçirmelerini diliyoruz...

meb_iys_dosyalar/16/01/737615/dosyalar/2024_01/25234922_vid20240121wa0005.mp4

meb_iys_dosyalar/16/01/737615/dosyalar/2024_01/25234444_vid20240125wa0017.mp4

meb_iys_dosyalar/16/01/737615/dosyalar/2024_01/26005448_whatsappvideo20240126at00.51.46.mp4kitap.mp4

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 3. ve 4 .sınıflar arasında yapılan Dede Korkut Hikayeleri yazma yarışmasında birbirinden güzel ve harika hikayelerle yarışmaya katıldılar, birinciyi seçmekte komisyon oldukça zorlandı. Hatta 3. sınıflardan 2 tane 1. miz var . 3 J den Zeynep Hilal DEDE ile 3/E den Muraf Efe YÜKRÜK .4. sınıfların  yarışması sonunda  4-M Sınıfından Beren Helin DEME Birinci olmuştur. Okulu temsil etmeye  3 J sınıfından Zeynep Hilal dede 1. seçilmiştir ,öğrencimizi tebrik ediyoruz, katılan ve komisyonun seçmekte çok zorlandığı hikayelerle katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında 3. sınıf ve 4. sınıflar arasında yapılan DedeKorkut Hikaye yarışmasında sınıflarını temsil eden öğrencilerimize başarı belgelerini verdik.

Ock

15 Temmuz Darbe Girişimi veya 2016 Türkiye Askerî Darbe Teşebbüsü, darbe metninde yer aldığı isimle Yurtta Sulh Harekâtı, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye'de yaşanan askerî darbe girişimidir.

16 Temmuz sabahı, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin düzenlediği operasyonlar sonucunda askerî darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu. Olaylar sonucunda 104'ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1.491 kişi yaralandı, farklı rütbelerden 8.036 asker gözaltına alındı. Yargı ve sivil siyaset mensupları dâhil olmak üzere, toplam gözaltı sayısı 22 Temmuz tarihi ile birlikte 10 bini buldu. Bunun yanı sıra askerî, idari ve adli kurumlarda birçok kişi görevden alındı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayında 2.siniflarda Hikaye yazma ve anlatma etkinliği düzenlendi, sınıflarında birinci olan öğrenciler oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildi.2/H sınıfından Gökçe Nisa ÖĞÜT birinci oldu.Bu proje kapsamında, Aralık ayının diğer etkinliği " Şiir okuyorum, şiirde anlamını bilmediğim kelimelerin sözlükten anlamını öğreniyorum ve bu kelimelerden bir cümle oluşturup afiş hazırlıyorum "etkinliği 3. Sınıflar ve4. Sınıflar tarafından yapıldı.Sınıf birincisi olan afişler, oluşturan komisyon tarafından değerlendirildi.Okulumuzda birinci olan Afiş 4/L sınıfından Beren ÖZTÜRK.Yapılan tüm etkinlikler okul ve sınıf panolarında sergilendi.Etkinlik kapsamında katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

meb_iys_dosyalar/16/01/737615/dosyalar/2024_01/25234519_vid20240125wa0016.mp4

Ara

Pozitif Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu Psikolojik Danışman Gökhan BAYAR'I okulumuzda misafir ettik. Başarıda Ailenin Rolü Semineri'ne velilerimiz etkin katılım gösterdiler.

Anne Baba Tutumları, Dikkat ve Dikkat Türleri, Dikkat Dirençleri ve Dikkati Artırmanın Yolları ile ilgili  etkileyici bilgilerin yer aldığı seminer çiçek takdimi ve velilerin olumlu geri bildirimleri ile sonlandırıldı.

Kas

İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlıklı hayat merkezi birimi tarafından diş hekimi Seçil Altıntaş Okulumuzdaki 1. ve 4. sınıf öğrencilerine sağlıklı beslenme ve ağız diş sağlığı konusunda seminer verdi.

Kas

24 Kasım öğretmenler günümüzü okul bahçesinde düzenelenen programın ardından tüm yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla  kutladık. En genç öğretmenlerimiz tarafından öğretmenler günü pastamız kesildi. Sıcak ve samimi bir ortamda tüm öğretmenlerimizi buluşturan bu programı organize eden okul aile birliği yönetim kurulu üyelerimize ve okul idaremize teşekkür ediyor başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, görevi başındaki ve emekli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz..

Kas

Okulumuzda Değerler Eğitimi Kulübünün yürüttüğü ÇEDES Projesi Ekim ve Kasım Ayları tanıtım filmi ve etkinikleri.

Kas

Okulumuzda 2016 yılında öğretmenlik,2017 Temmuz ayından beri müdür yardımcısı olarak görev yapan Haşim Ensarioğlu Yavuz Selim İlkokuluna Müdür olarak atanmıştır.Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Kas

Kızılay tarafından okulumuzda düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasında 45 kişi kök hücre,71 kişi de kan bağışında bulunmuştur.Destek veren herkese çok teşekkür ederiz